Bereidingswijze

Bestellen

Bereidingswijze

Beef Wellington

bereiding Beef Wellington:

 

Voor het bereiden van de Beef Wellington is het wel aan te raden om een kerntemperatuurmeter te gebruiken.

 

Verwarm de oven goed voor op 200 graden en plaats in de oven naast de Beef Wellington een hittebestendig bakje met water, hierdoor krijg je een intensere hitte en een mooier bakresultaat.

-plaats de Beef Wellington inclusief het aluminium bakje maar zonder er iets overheen in het midden van de oven.

-Na 25 minuten moet je met de kerntemperatuurmeter voor het eerst gaan meten.

De kerntemperatuur moet op 43/44 graden Celsius liggen voor de mooiste medium/rare garing.

-de kerntemperatuurmeter steek je vanuit het midden van de zijkant van de Beef Wellington tot in de kern van het vlees.

 -haal na het meten de kerntemperatuurmeter uit de Beef Wellington, deze is niet geschikt om in de oven te blijven.

-Blijf nu regelmatig meten totdat de kerntemperatuur 43/44  graden Celsius is.

-Haal de Beef Wellington uit de oven, zonder hem af te dekken

-Steek de kerntemperatuurmeter weer in de kern van het vlees en laat de kerntemperatuurmeter zitten totdat hij maximaal 47 graden Celsius aangeef, het vlees kan nu rusten zodat de spanning van het vlees en deeg afgaat.

-De Beef Wellington is nu medium-rare en perfect om aangesneden te worden.

 

Bereiding Beef Wellington zonder kerntemperatuurmeter:

 

Als je geen kerntemperatuurmeter hebt moet je hem op de gok afbakken,

Wij schatten in dat je baktijd dan rond de 35/40 minuten zit, afhankelijk van de oven en de dikte van je Wellington.

Als je de Beef Wellington dan doormidden gaat snijden en hij is nog te rood leg dan de 2 plakken een paar minuten terug in de oven.

 

Bereiding Biet Wellington:

 

Verwarm de oven goed voor op 200 graden en plaats in de oven naast de Biet Wellington een hittebestendig bakje met water, hierdoor krijg je een intensere hitte en een mooier bakresultaat.

-plaats de Biet Wellington inclusief het aluminium bakje maar zonder er iets overheen in het midden van de oven.

-Baktijd 30 minuten, als je een Beef en een Biet Wellington besteld hebt kan je dezelfde baktijd aanhouden ,immers de biet is al gaar 

 

AANSNIJDEN:

 

-voor het aansnijden adviseren wij een kartelmes i.v.m. het heel houden van de korst.

-snij beide uiteinden van de Beef Wellington af en leg deze apart

-vervolgens snij je de Beef Wellington doormidden zodat je 2 mooie plakken hebt, voor de 4 persoons wellington snij je hem uiteraard nog een keer door de midden zodat je 4 mooie plakken krijgt, voor een 6 persoons bij je een halve in drieën zodat je 6 mooie evenredige plakken krijgt

-Leg 1 plak p.p. op een bord en verwarm de jus zonder deksel in de magnetron of warm de jus op in een pannetje en druppel het over je Beef Wellington of serveer het ernaast. De jus is heel geconcentreerd en heel intens van smaak.

-Dit zelfde geld ook voor de Biet Wellington uiteraard is de jus van groenten gemaakt en dus 100% vegetarisch.